Over mij

Over mij

Uit de krant over mij:

Amstelland Tweewielers opent

prachtige nieuwe winkel in Bovenkerk

‘Een fietsenmaker die kritisch met u meedenkt’

AMSTELVEEN – Na vele omzwervingen in de tweewielerbranche kwam medio juli 2009 de droom van fietsenmaker bij uitstek Ronald Jaspers uit.

Een prachtig nieuw onderkomen aan de pastoor J.W. Brouwerslaan 4a in Bovenkerk.
Al ruim dertien jaar zit Ronald Jaspers in het vak van fietsenmaker. Daar kwam hij na zijn diensttijd in terecht en het beroep stal meteen zijn hart. Bij verschillende vestigingen in onder andere Mijdrecht, Aalsmeer (waar hij een nieuw filiaal van Waning Tweewielers van de grond of aan opbouwde) en Hilversum, kreeg de Amstelveense fietsenspecialist in 2008 een grote loods ter beschikking aan het Schinkeldijkje, alwaar hij wel fietsen mocht repareren maar niet mocht showen.

Het bestemmingsplan verbood op die plek detailhandel. Geen showroom dus. Maar ach,” zegt hij, „elke fiets was te bestellen.” Toch bleek het Schinkeldijk uiteindelijk niet zo’n heel handige locatie. „Nee, de loods bleek voor veel mensen toch wel moeilijk te vinden,” legt Ronald Jaspers uit.

Ik besloot daarom weer vanuit huis te gaan werken. Iets dat ik al eerder had gedaan. Werkplaats in de schuur en huiskamer als magazijn,” lacht hij. Totdat hij een bevriende kennis tegenkwam die hem de tip van de huidige locatie gaf. „De art galery die hier was gevestigd ging er uit.

Binnen een week had ik de sleutel. Ja, ik ben echt supertrots op deze mooie locatie en heb er alle vertrouwen in dat het echt gaat werken.” Een grote vaste klantenkring heeft Ronald Jaspers, die ook al eens het plan opvatte mobiele fietsenmaker te worden, maar daarvoor van de gemeente geen toestemming kreeg, al weten op te bouwen. Zij weten dat deze Amstelvener veel verstand van zaken heeft en niet zomaar een fiets zal willen ‘aansmeren’. „Nee, ik denk dat ik een fietsenmaker ben die echt kritisch met je meedenkt,” zegt hij.

 

Heel belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe fiets is dat je goed nadenkt over wat voor fietser je bent. Waar wil je de fiets voor gebruiken? Wat ga je ermee doen? Alleen door daar goed over na te denken en je keuze af te stemmen op de functie van je nieuwe fiets, houd je of krijg je plezier in fietsen.”

Amstelland Tweewielers is officieel dealer van de merken Batavus, Gazelle en Sparta, maar verkoopt daarnaast ook de merken Cortina en Aldo. „Voor deze laatste ben ik in Amstelveen de enige dealer,’ zegt hij. Met deze merken kan Amstelland Tweewielers een uitgebreide markt bedienen. Van liefhebbers van de degelijke fiets, tot aanhangers van de meer trendy fietsen en natuurlijk ook van de zeer in opkomst zijnde elektrische fiets. ,,De fiets is een echt life style product geworden,” verklaart de kersverse eigenaar van Amstelland Tweewielers. Met de nieuwe locatie wil Ronald Jaspers een goed beeld geven van wie hij is.


Deze winkel, dat ben ik,” zegt hij „Iemand die graag alle tijd voor de klant vrijmaakt een goede keuze te maken.
Voor een precies op maat gesneden fiets.” Maar die ook service hoog in het vaandel heeft.

Amstelland Tweewielers is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is ook te vinden op www.amstellandtweewielers.nl.